Esch Graaft
Heemkundekring "De Kleine Meijerij"
Heemkundekring "De Kleine Meijerij"

ESCH GRAAFT
ARCHEOLOGIE IN DE EIGEN ACHTERTUIN 
OP
  18 EN 19 APRIL 2020

eschgraaft

Heb je altijd al archeoloog willen zijn of de geschiedenis van je omgeving zelf willen ontdekken? Ga dan op 18 & 19 april mee op onderzoek!
Esch heeft natuurlijk al geschiedenis geschreven met de Romeinse grafvondsten in de zestiger jaren.

Bezoek de informatie-avond over dit archeologieproject in De ES te Esch op woensdag 12 februari 20.00 uur.

In het project Community Archaeology in Rural Environments (CARE), gaan we samen met bewoners van Esch en omgeving op zoek naar de geschiedenis van dit bijzondere dorp.
In dit gemeenschappelijk archeologisch onderzoek zullen we een reeks kleine proefputjes graven op verschillende locaties in en om het dorp. Aan de hand van het vondstmateriaal dat wordt verzameld, kunnen we ons een eerste beeld vormen van de plaats en omvang van bewoning op verschillende momenten in de tijd. Dit onderzoek vindt op meerdere locaties plaats in natuurgebied Het Groene Woud m.n. Liempde, Gemonde, Boxtel, Best, Woensel e.a.
De eenvoud van de methodiek maakt het mogelijk dat iedereen mee kan doen, jong en oud, in het dorp of zelfs vanuit de eigen achtertuin. Deskundige archeologen zullen dit proces begeleiden en uiteindelijk samenbrengen tot een nieuw verhaal.
Het onderzoek in Esch wordt georganiseerd door Heemkundekring De Kleine Meierij in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam. Het project staat niet op zichzelf, maar maakt deel uit van een internationaal programma met partners in Engeland, Tsjechië, Polen en Nederland. Daarmee zullen we niet alleen nieuwe dingen leren over de geschiedenis van het eigen dorp, maar ook horen over ontdekkingen van gemeenschappen over de grens.

Nieuwsgierig geworden?
Kun je graven, zeven, wassen, tekenen, fotograferen, koffie zetten of ons aanmoedigen? En heb je zin om mee te gaan op ontdekkingsreis? Reserveer de datum en schrijf je in bij de heemkundekring “De Kleine Meierij” om op de hoogte te blijven door een email te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bezoek ook de website  www.gemeenschapsarcheologie.nl 

 

Bezoekadres Heemcentrum

Spoorlaan 70
5061 HC Oisterwijk
Tel: 013 528 59 96

Openingstijden Heemcentrum


iedere vrijdagmiddag
13.30 tot 16.00 uur

Openingstijden Bibliotheekwoensdag : 09.00 tot 12.00 uur
vrijdag     : 13.30 tot 16.00 uur