Verkrijgbare boeken
Heemkundekring "De Kleine Meijerij"
Heemkundekring "De Kleine Meijerij"

Inschrijven Nieuwsbrief knop

handwerkindekleinemeijerij

Auteur: M.C. van Iersel

60 pagina's

In een 15-tal beschrijvingen wordt een aantal processen van ambachtelijk werken beschreven. Het betreft vak- en huiswerk als b.v. touwslagerij, leerlooierij, dorsen en broodbakken zoals dat in vroeger tijden (omstreeks 1900) veelvuldig in de Meierij werd gedaan. Aan de hand van eigen onderzoek geeft de auteur op vaak verhelderende wijze de processen en wat daarmee samenhangt weer. De auteur is een heemkundige autodidact die zijn sporen heeft verdiend door zijn onderzoek ter plekke gecombineerd met literatuur. De artikelen zijn reeds eerder verschenen in de heemkundeserie 'De kleine Meierij' in de periode 1955-1972.

Een bijzondere aanvulling op de kennis van het ambachtelijk werken in de Meierij voor de vakmatig en amateur geinteresseerde die niet in het bezit is van eerdergenoemde serie. Geillustreerd met tekeningen en zwart-wit foto's.

 

Bestellen

 

Heemkundekring De Kleine Meijerij

LOGO De Kleine Meijerij Low resHeemkundekring "De Kleine Meijerij" heeft als werkgebied Berkel-Enschot, Biezenmortel, Esch, Haaren, Helvoirt, Heukelom, Moergestel, Oisterwijk en Udenhout.

De Kring is in 1947 in Helvoirt opgericht en heeft momenteel Oisterwijk als plaats van vestiging.

Bezoekadres Heemcentrum

Monseigneur Bekkersplein 2
5076 AV  Haaren
Tel: 013 - 528 59 96 (in aanleg)

Openingstijden Heemcentrum


iedere vrijdagmiddag
13.30 tot 16.00 uur

Openingstijden Bibliotheekwoensdag : 09.00 tot 12.00 uur
vrijdag     : 13.30 tot 16.00 uur